Home Kansspelbelasting

Kansspelbelasting

Lotto bv is wettelijk verplicht om 30,1% kansspelbelasting in te houden over prijzen hoger dan €449,-Dit bedrag wordt door Lotto bv afgedragen aan de overheid. Wil jij weten hoe precies werkt? Bekijk op deze pagina enkele voorbeelden!

In het geval je met dezelfde weddenschap in meerdere transacties prijzen wint, worden deze prijzen bij elkaar opgeteld en aldus uitgekeerd als één prijs. Is de totale prijs hoger dan € 449,-, dan is Lotto bv wettelijk verplicht om over deze prijs 30,1% kansspelbelasting in te houden.

Voorbeeld I

Stel dat je met een deelname een prijs van €500,- hebt gewonnen. Aangezien de prijs hoger is dan €449,-, wordt er kansspelbelasting geheven en afgedragen. Je ontvangt dan het nettobedrag:

Brutoprijs:                        € 500,-
Kansspelbelasting:         € 150,50
——————————————- –
Nettoprijs: bedrag dat je uitgekeerd krijgt: € 349,50

Voorbeeld II

Stel dat je een deelname hebt geplaatst met een inleg van €500,- tegen een quotering van 1,10. Aangezien je de deelname goed hebt, heb je een prijs van € 550,- gewonnen. De prijs is hoger dan €449,- en daardoor wordt er kansspelbelasting geheven en afgedragen. Je ontvangt dan het hieronder weergegeven nettobedrag, dat lager is dan je inleg:

Inleg:                                € 500,-
Brutoprijs:                       € 550,-
Kansspelbelasting:         € 165,55

—————————————- –
Nettoprijs: bedrag dat je uitgekeerd krijgt: € 384,45

In dit voorbeeld is het prijsbedrag dat je uitgekeerd krijgt minder dan de inleg die je hebt betaald. Let hier dus op als je een weddenschap plaatst. In dergelijke gevallen is Lotto bv wettelijk verplicht om kansspelbelasting af te dragen, ondanks het feit dat de nettoprijs lager is dan de inleg.

Voorbeeld III

Stel dat je vijf deelnames plaatst op bijvoorbeeld de voorspelling dat in de wedstrijd Ajax-Feyenoord meer dan 2,5 doelpunten worden gemaakt. Per deelname kun je een bedrag winnen van €100,-. Aangezien het hier gaat om dezelfde weddenschap verspreidt over meerdere transacties, worden de verschillende brutoprijzen bij elkaar opgeteld om te kijken of dit in totaal meer dan €449,- is. Mocht dit het geval zijn, dan is Lotto bv wettelijk verplicht om over de totale prijs kansspelbelasting in te houden:

Brutoprijs per deelname:                          € 100,-
Totale prijs van de vijf deelnames:         € 500,-
Kansspelbelasting over €500,-:                € 150,50

—————————————————————- –

Nettoprijs: bedrag dat je uitgekeerd krijgt: € 349,50

Mocht je vragen hebben staat onze klantenservice ter beschikking!

TOTO Klantenservice

Toto klantenservice - Toto

070-550 08 05 (gratis)

We zijn bereikbaar op werkdagen van 9.00 – 21.00 uur en in het weekend van 10.00 – 17.00 uur.

Liever via Social Media? Stuur een bericht via:
Facebook  |  Twitter | Livechat