Deelname aan TOTO: alléén voor 18+

TOTO is een heel leuk, spannend en meeslepend kansspel voor volwassenen. Jongeren onder de 18 hebben vaak moeite met het inschatten van risico’s en deze te weerstaan. Daarom is de verkoop van kansspelen, waaronder TOTO, aan personen jonger dan 18 jaar verboden door de overheid.

Om er voor te zorgen dat alleen meerderjarigen aan TOTO deelnemen, nemen we verschillende maatregelen:

  • We informeren op onze uitingen en overal waar je kunt deelnemen dat TOTO alleen voor 18+ is;
  • We controleren bij uitbetaling van diverse prijzen de persoonsgegevens aan de hand van een geldig identificatiebewijs. Op www.nederlandseloterij.nl doen we dit aan de hand van de iDIN leeftijdsverificatie. Als gegevens niet blijken te kloppen, keren we prijzen niet uit.
  • Bij de uitbetaling van diverse prijzen worden de persoonsgegevens gecontroleerd aan de hand van een geldig identiteitsbewijs. Wanneer gegevens niet blijken te kloppen, keren we prijzen niet uit. Als het om een online speler gaat, wordt het account gesloten.
  • We laten onze verkooppunten controleren om te kijken of zij niet aan minderjarigen verkopen.

Uiteraard hanteren we dit soort maatregelen liever niet. Houd je dus aan de regels: TOTO is voor 18+ en speel bewust.

Keuze in aanbod sportweddenschappen door TOTO

We willen Nederland gezonder en gelukkiger maken. We investeren jaarlijks miljoenen in de Nederlandse sport en in 18 andere goede doelen op het gebied van gezondheid en beweging. We zijn er dus voor en door de sport. Dat betekent ook dat wij het belangrijk vinden om de integriteit en betrouwbaarheid van de sport te bewaken.

Bij onze keuze om bepaalde wedstrijden en competities wel of niet aan te bieden, letten we op veel verschillende aspecten om een gegronde afweging te maken of dit verantwoord is vanuit het oogpunt van integriteit en betrouwbaarheid van de betreffende sport of sporter(s). Enkele aspecten daarvan zijn:

  • is de sport financieel gezond?
  • zijn er beïnvloedbare wedopties?
  • kunnen we beïnvloedbare wedopties uitsluiten?

Op basis van deze en vele andere indicaties maken we een afweging of het verantwoord is om een bepaalde uitkomst van een sportwedstrijd wel of niet aan te bieden als sportweddenschap.
Hoewel we begrijpen dat het soms teleurstellend is dat we een bepaalde weddenschap of wedstrijd niet aanbieden, staat de integriteit en de betrouwbaarheid van de sport bij ons bovenaan.

De inleg op de door ons aangeboden sportwedden wordt voortdurend gemonitord; wanneer we hier onregelmatigheden in constateren, nemen we maatregelen en melden we dit bij betrokken instanties en organiserende sportbonden.

Meer informatie?

Als Nederlandse Loterij dragen we graag bij aan een gezond en gelukkig Nederland; we willen dat spelers in een veilige en verantwoorde omgeving kunnen deelnemen aan onze kansspelen. In dat verband is ons er veel aan gelegen om mogelijke problemen, die kunnen ontstaan door deelname aan kansspelen, te voorkomen.

Wil je meer lezen over verantwoord spelen bij Nederlandse Loterij, een keer een zelftest doen om te kijken wat voor type speler je bent, kijk dan hier verder.