Home Toto speluitleg

Toto speluitleg

Bij Toto kun je voorspellingen doen op sportwedstrijden of -evenementen. Dit kunnen voetbalwedstrijden zijn, maar ook andere teamsportwedstrijden of individuele sportwedstrijden. Per wedstrijd staat aangegeven welke resultaten kunnen worden voorspeld.

Je kunt meespelen via de Toto app of Toto.nl en via onze verkooppunten.

Het spelaanbod

Op de homepage hebben we de belangrijkste wedstrijden voor je klaar staan en de wedstrijden die bijna gaan beginnen. Wil je toch zelf het aanbod van wedstrijden samenstellen, dan kan dat door eerst de sport te kiezen en vervolgens de competities die je wilt bekijken. Heb je het land van de competitie gevonden? Klik dan op de naam van het land en de competities klappen open. Klik op de competitie en je ziet de wedstrijden.

Het spelformulier

Als je meer dan één wedstrijd in je spelformulier selecteert, krijg je meerdere mogelijkheden om je inzet te plaatsen. Om je geselecteerde wedstrijden in één weddenschap te plaatsen scrol je naar beneden tot aan ‘Multiples’ en vul je de inleg in bij het bovenste vakje. Wil je de wedstrijden single spelen, dan hoef je niet naar beneden te scrollen en kan je direct naar de wedstrijd het vakje invullen met de inleg.

De vakjes waar je een getal hoger dan 1 tussen haakjes ziet staan, bijvoorbeeld ‘singles (x3)’ als je 3 wedstrijden selecteert, geeft aan dat je daar een systeemweddenschap kunt plaatsen. Voor meer informatie over systeemweddenschappen, klik hier.

Wil je de wedstrijden single spelen, dan scrol je nog iets verder naar beneden en vul je de inleg in bij ‘Singles’.

Inleg

De minimum inleg is €1 per weddenschap. Je kunt deze inleg verhogen tot een maximum van €1.000.

Wat win je?

Heb je al je voorspellingen van je weddenschap juist voorspeld? Dan win je een geldbedrag. Je wint je inleg vermenigvuldigd met de quoteringen (winstfactoren) die bij jouw voorspelling horen.

Over prijzen hoger dan € 449 wordt door Lotto bv 30,1% kansspelbelasting ingehouden. Dit bedrag wordt door Lotto bv afgedragen aan de overheid.

In het geval je in meerdere transacties prijzen wint ten gevolge van dezelfde toevallige gebeurtenis, worden deze prijzen bij elkaar opgeteld en aldus uitgekeerd als één prijs. Is deze prijs hoger dan € 449, dan houdt Lotto bv over deze prijs 30,1% kansspelbelasting in.

Je kunt Toto spelen in de winkel en online.
  • In de winkel kun je meespelen via het Toto formulier, via je Toto app of via de Toto Easyplay (in een selectie van winkels).
  • Online kun je meespelen via toto.nl, m.toto.nl of via de Toto apps (iPhone/Android).

Full time
Voorspel of het thuisspelende team wint (1), het een gelijkspel wordt (X) of dat het uitspelende team wint (2). Je voorspelt bij Fulltime de uitslag voor de officiële speeltijd van de wedstrijd. De blessuretijd valt hier wel binnen, maar verlengingen en protesten niet. Indien gelijkspel gezien de sport of soort wedstrijd niet mogelijk is, kun je alleen de optie 1 (thuisspelend team wint) of 2 (uitspelende team wint) voorspellen.

Score
Voorspel de exacte uitslag van een wedstrijd

Dubbele kans
Voorspel bij deze speloptie twee van de drie (1, X, 2) uitslagen van de wedstrijd. Je kunt dus voorspellen: thuisspelend team wint of gelijkspel (1, X), gelijkspel/uitspelend team wint (X,2) of thuisspelend team wint/uitspelend team wint (1, 2).

Halftime/Fulltime
Voorspel zowel het resultaat bij rust (1, X, 2) als het full time resultaat na reguliere speeltijd (1, X, 2).
Voorspel je bijvoorbeeld een gelijkspel bij rust, en een overwinning voor het thuisspelende team aan het einde van de wedstrijd, dan voorspel je (X,1).

Handicap
Een team krijgt één of meerdere doelpunten voorsprong toegekend. Deze wordt opgeteld bij het wedstrijdresultaat. De voorsprong staat vermeld bij ‘handicap’, bijvoorbeeld 0-1. In dit voorbeeld van 0-1 krijgt het uitspelende team één doelpunt voorsprong. Eindigt de wedstrijd in 1-1, dan is de uitslag van de handicapwedstrijd 1-2 en heeft hierbij dus het uitspelende team gewonnen. Lees meer…

Goal/No Goal
Voorspel of beide teams scoren (Goal) in de wedstrijd. Verwacht je dat één van de teams of beide teams niet scoren, dan voorspel je No Goal.

Under/Over
Bij Under/Over voorspel je of het aantal (doel)punten, sets, rondes of minuten etc. minder (U/Under) of meer (O/Over) dan het vooraf aangegeven aantal zal zijn.

Oneven/Even
Bij Oneven/ Even voorspel je of het totaal aantal (doel)punten, sets, ronden in een sportwedstrijd oneven (ON) of even (EV) is.

Eerste doelpunt
Voorspel bij de speloptie Eerste Doelpunt welke van twee teams of individuen het eerste (doel)punt, de eerste set of ronde etc. wint of maakt in een sportwedstrijd.

Aantal doelpunten
Voorspel het aantal (doel)punten, sets, rondes, minuten etc. dat in een wedstrijd door één of beide teams of individuen wordt gemaakt/behaald.

Tip
Bij Tip zijn diverse voorspellingen mogelijk. Bijvoorbeeld: wie wordt er kampioen van de Eredivisie? Of wie wint de Grand Prix van Duitsland?

Draw no bet/ home no bet/ away no bet
Bij deze spelopties kun je niet kiezen uit drie mogelijke resultaten (1 = thuiswinst, X = gelijkspel, 2 = uitwinst), maar telkens uit twee.
Bij draw no bet is een gelijkspel voorspellen niet mogelijk en kun je dus alleen een 1 of een 2 voorspellen.
Wordt het een gelijkspel dan krijg je je inleg terug (of wordt de quotering op 1 gezet voor als je een combinatieweddenschap speelt).
Idem voor home no bet (alleen X of 2 mogelijk) en away no bet (alleen 1 of X mogelijk).

Laatste doelpunt
Voorspel welk team (1=thuis, 2= uit) het laatste doelpunt maakt. Kies je X dan voorspel je geen doelpunten.

Winst na achterstand
Voorspel of het genoemde team wint na met 1-0 te hebben achter gestaan.

Thuis wint tegen 0 / uit wint tegen 0
Voorspel hier of het thuisteam danwel uitteam wint zonder een tegendoelpunt te krijgen.

Tijdstip eerste doelpunt
Voorspel hier in welk genoemd tijdvak het eerste doelpunt valt.

Winnaar 1e helft of fulltime
Voorspel hier het resultaat van de 1e helft of het fulltime resultaat. Voorspel je een 1 dan voorspel je dat het thuisteam ofwel de 1e helft wint, ofwel de gehele wedstrijd (of beide).

Winnaar 1e helft of 2e helft
Voorspel hier het resultaat van de 1e helft of de 2e helft. Voorspel je een 1 dan voorspel je dat het thuisteam ofwel de 1e helft wint, ofwel de 2e helft (of beide).

Scoort thuis/uit in beide helften?
Voorspel hier of het thuis, danwel uitteam in beide helften weet te scoren.

Kijk voor het actuele aanbod aan spelopties bij de + button achter een wedstrijd.

Toto Klantenservice

Klantenservice - Toto

070-550 08 05 (gratis)

We zijn bereikbaar op werkdagen van 9.00 – 21.00 uur en in het weekend van 10.00 – 17.00 uur.

Liever via Social Media? Stuur een bericht via:
Facebook  |  TwitterWhatsapp | Livechat