Home TOTO speluitleg Hogere quoteringen met een handicap bet

Hogere quoteringen met een handicap bet

Wat is een handicap bet?
Een handicap bet is een weddenschap waarbij je kunt kiezen dat een partij een ‘handicap’ krijgt. Hierbij krijgt een partij een virtuele voorsprong of virtuele achterstand. Een partij kan bijvoorbeeld een handicap krijgen van -1. Dit betekent dus dat deze partij virtueel 1 punt achterstaat. Om jouw weddenschap winnend te maken zullen zij dus minstens 2 keer moeten scoren.

De handicap bet komt van origine uit het American Football, maar kan ingezet worden op voetbal, basketbal, honkbal, ijshockey en tennis.

Video: Hoe werkt een handicap bet?

Quoteringen voor een wedstrijd worden bepaald op basis van de krachtsverschillen van de teams, de uitslagen uit het verleden en de vorm van de teams, maar soms zelfs ook omdat bepaalde spelers niet beschikbaar zijn door blessures en / of schorsingen.

Handicap weddenschap - Toto

Wanneer is het interessant om een handicap bet te plaatsen?

Soms wordt een team zodanig als favoriet aangemerkt dat de quotering totaal niet interessant is om op in te zetten. Op dat moment kan deze wedstrijd een stuk leuker worden om met handicap te voorspellen. De underdog krijgt in deze wedoptie een 1-0 voorsprong. Als je nu een overwinning voor de favoriet voorspelt, dan moet dit team met 2 of meer doelpunten verschil winnen. De favoriet moet namelijk de 1-0 achterstand goed maken.

Je kan deze wedoptie ook gebruiken als je denkt te weten dat de favoriet precies met één doelpunt verschil gaat winnen. In dat geval kies je ‘X’ als uitkomst. Je krijgt dan vaak 3x je inleg, terwijl een normale overwinning vele malen lager qua quotering zal zijn. Erg interessant!

Hoe hoger de handicap, hoe hoger de payout

Deze variant heeft Toto ook voor 2-0. De favoriet krijgt een nog grotere achterstand. De quotering dat de favoriet deze achterstand gaat overbruggen wordt nu nog hoger. Bij deze wedoptie kan het ook interessant worden om in te zetten op de underdog. Voorspel je bij deze wedoptie de underdog dan is namelijk elke overwinning van de underdog, elk gelijkspel en een overwinning van precies 1 doelpunt winnend voor jouw weddenschap.

Toto biedt ook een variant aan waarbij de favoriet een 2-0 voorsprong krijgt. Als jij denkt dat de quotering een verkeerde afspiegeling is van de krachtsverhouding en juist de underdog een grotere uitslag neer gaat zetten, dan kan je hele grote quoteringen te pakken krijgen.

Quotering-handicap-bekijken-TotoWil jij de quoteringen voor handicap bekijken?
Klik op ‘+’  achter de wedstrijd en ga naar het onderdeel ‘handicap’.

Voorbeeld

1 X 2
Ajax – PSV handicap 0-1 3,30 3,40 1,60

 

In bovenstaand voorbeeld krijgt PSV een 0-1 voorsprong. Deze voorsprong wordt opgeteld bij de uiteindelijke uitslag. Dit betekent dat als je een ‘1’ voorspelt, dat Ajax met 2 of meer doelpunten verschil moet winnen. Bij een ‘X’ voorspel je dat Ajax met precies 1 doelpunt verschil wint. Bij een ‘2’ voorspel je een gelijkspel of elke overwinning van PSV.

Welke sporten ondersteunen handicap bets?

De volgende sporten geven je de mogelijkheid om een handicap-weddenschap te spelen:


speel bewust toto

Hoe plaats ik een handicap bet?

  1. Klik op de wedstrijd die jij wilt voorspellen.
  2. Scroll naar de wedoptie ‘Wie wint de wedstrijd met handicap?’.
  3. Door de quotering te selecteren voorspel jij snel wie de wedstrijd met handicap gaat winnen.
  4. Klik op het spelformulier onder in de app om het spelformulier met jouw weddenschap te openen.
  5. Vul bij ‘Inleg’ het gewenste bedrag in dat jij wilt inleggen.
  6. Klik onderaan op de button om jouw weddenschap te plaatsen.