Home Toto speluitleg Hogere quoteringen met Handicap wedden

Hogere quoteringen met Handicap wedden

Wat is nu precies de wedoptie ‘handicap’? Welke opties zijn er bij Toto? Lees hieronder hoe je zelf de kenner kan worden van de handicap wedopties. 

Quoteringen voor een wedstrijd worden bepaald op basis van de krachtsverschillen van de teams, de uitslagen uit het verleden en de vorm van de teams, maar soms zelfs ook omdat bepaalde spelers niet beschikbaar zijn door blessures en / of schorsingen.

Handicap weddenschap - Toto

Wanneer is het interessant om een handicap bet te plaatsen?

Soms wordt een team zodanig als favoriet aangemerkt dat de quotering totaal niet interessant is om op in te zetten. Op dat moment kan deze wedstrijd een stuk leuker worden om met handicap te voorspellen. De underdog krijgt in deze wedoptie een 1-0 voorsprong. Als je nu een overwinning voor de favoriet voorspelt, dan moet dit team met 2 of meer doelpunten verschil winnen. De favoriet moet namelijk de 1-0 achterstand goed maken.

Je kan deze wedoptie ook gebruiken als je denkt te weten dat de favoriet precies met één doelpunt verschil gaat winnen. In dat geval kies je ‘X’ als uitkomst. Je krijgt dan vaak 3x je inleg, terwijl een normale overwinning vele malen lager qua quotering zal zijn. Erg interessant!

Hoe hoger de handicap, hoe hoger de payout

Deze variant heeft Toto ook voor 2-0. De favoriet krijgt een nog grotere achterstand. Echter de quotering dat de favoriet deze achterstand gaat overbruggen wordt nog hoger. Bij deze wedoptie kan het ook interessant worden om in te zetten op de underdog. Voorspel je bij deze wedoptie de underdog dan is namelijk elke overwinning van de underdog, elk gelijkspel en een overwinning van precies 1 doelpunt winnend voor jouw weddenschap.

Toto biedt ook een variant aan waarbij de favoriet een 2-0 voorsprong krijgt. Als jij denkt dat de quotering een verkeerde afspiegeling is van de krachtsverhouding en juist de underdog een grotere uitslag neer gaat zetten, dan kan je hele grote quoteringen te pakken krijgen.

Quotering-handicap-bekijken-TotoWil jij de quoteringen voor handicap bekijken?
Klik op ‘+’  achter de wedstrijd en ga naar het onderdeel ‘handicap’.

Voorbeeld

1 X 2
Ajax – PSV handicap 0-1 3,30 3,40 1,60

In bovenstaand voorbeeld krijgt PSV een 0-1 voorsprong. Deze voorsprong wordt opgeteld bij de uiteindelijke uitslag. Dit betekent dat als je een ‘1’ voorspelt, dat Ajax met 2 of meer doelpunten verschil moet winnen. Bij een ‘X’ voorspel je dat Ajax met precies 1 doelpunt verschil wint. Bij een ‘2’ voorspel je een gelijkspel of elke overwinning van PSV.

Welke sporten ondersteunen handicap bets?

De volgende sport geven je de mogelijkheid om een handicap-weddenschap te spelen.

 • Voetbal
 • Basketbal
 • Honkbal
 • American Football
 • IJshockey

Basketbal handicap betting

De handicap bet komt oorspronkelijk uit het basketbal. Uiteraard biedt Toto hier weddenschappen op aan.

Speel met een handicap op basketbal

Voetbal handicap betting

De handicap wedoptie is ook beschikbaar voor voetbal. Het is vaak interessant om deze wedoptie te spelen als de krachtsverschillen groter zijn. Je kan dan voorspellen dat de betere ploeg met een bepaald aantal doelpunten verschil gaat winnen. Zo kan je uit een wedstrijd met ogenschijnlijk minder hoge quoteringen, toch nog een wedoptie spelen die een leuke winst geeft op je investering.

Speel met een handicap op voetbal

speel bewust toto

Hoe plaats ik een handicap bet?

 1. Klik op de wedstrijd die jij wilt voorspellen.
 2. Scroll naar de wedoptie ‘Wie wint de wedstrijd met handicap?’.
 3. Door de quotering te selecteren voorspel jij snel wie de wedstrijd met handicap gaat winnen.
 4. Klik op het spelformulier onder in de app om het spelformulier met jouw weddenschap te openen.
 5. Vul bij ‘Inleg’ het gewenste bedrag in dat jij wilt inleggen.
 6. Klik onderaan op de button om jouw weddenschap te plaatsen.