Home Hoe werkt TOTO met verlenging?

Hoe werkt TOTO met verlenging?

Het is de misschien wel meest gestelde vraag aan TOTO: hoe werkt TOTO met verlenging? Het antwoord is simpel en geldt bij alle bookmakers in de sportweddenschappenmarkt. Verleningen en strafschoppen (of andere manieren om een wedstrijd na reguliere speeltijd te beslissen) tellen niet mee voor de uitkomst van jouw weddenschap, tenzij je kiest voor de wedopties ‘To qualify’ of ‘Manier van winnen’. We leggen de situaties per wedoptie voor je uit.

Competities & sporten

Competities waar je regelmatig met verlengingen te maken hebt zijn de nationale bekercompetities zoals de TOTO KNVB Beker en de knock-outfase van internationale toernooien zoals de Champions League, Europa League, EK en WK.

Naast verlengingen bij voetbalwedstrijden kunnen ook duels bij basketbal, honkbal, handbal, ijshockey en rugby beslist worden na een verlenging.

Fulltime

Bij de wedoptie 1X2 – Wie wint de wedstrijd? – gaat het dus altijd om het resultaat na reguliere speeltijd. Op deze manier kun je bij knock-out wedstrijden, waar een winnaar moet komen, gewoon een gelijkspel voorspellen.

Correct score

Bij de wedoptie ‘Correct score’ telt de uitslag van de wedstrijd na de reguliere speeltijd. Wat er in eventuele verlengingen gebeurt, heeft geen invloed meer op de uitkomst van de weddenschap. Voorspel je dat de bekerwedstrijd tussen ADO Den Haag en RKC Waalwijk eindigt in 2-1 en wint ADO na een 1-1 eindstand met 2-1 na verlenging, verlies je alsnog jouw weddenschap. De correct score van deze wedstrijd was 1-1.

Over/under, Goal weddenschappen en andere gebeurtenissen

Bij diverse wedopties voorspel je gebeurtenissen in een wedstrijd. Denk daarbij aan wie er scoort, hoe vaak er wordt gescoord of wanneer er wordt gescoord. In al deze gevallen geldt dat deze gebeurtenissen binnen reguliere speeltijd plaats moeten vinden. Voorspel je dat bij de bekerwedstrijd tussen ADO en RKC minder dan 2,5 doelpunten vallen, dan win je ondanks de 2-1 overwinning van ADO na verlening jouw weddenschap. De eindstand na reguliere speeltijd was immers 1-1. Heb je voorspeld dat Lex Immers scoort en maakt hij in de verlenging de 2-1, verlies je jouw bet.

1e/2e helft weddenschappen

Bij deze wedoptie wordt altijd de 1e of de 2e helft van de reguliere speeltijd bedoeld. De 1e en 2e helft van de verlenging tellen hierbij niet mee.

To qualify

Kies je bij een knock-out wedstrijd voor de wedoptie ‘To qualify’, dan wed je wél op de uitkomst van de wedstrijd inclusief verlengingen, strafschoppen en andere manieren om een wedstrijd na reguliere speeltijd te beslissen. Je wedt namelijk op welke ploeg zich kwalificeert voor de volgende ronde. Hierbij maakt het niet uit of hoe dit tot stand is gekomen.

Manier van winnen

Je kunt ook júist wedden op een verlenging als uitkomst. Dit doe je met de wedoptie ‘Manier van winnen’. Hierbij heb je de keuze om alleen de verlenging te voorspellen, of daarbij te voorspellen wie er na die extra tijd wint.

Voorbeeld

Toto_verlenging

Denk jij dat Liverpool in reguliere speeltijd wint van Chelsea? Dan is de quotering 1,63. Kies je voor meer zekerheid, en weet je niet zeker of Liverpool de klus binnen 90 minuten klaart? Dan kies je voor de wedoptie ‘Liverpool to qualify’. De quotering is dan wel lager. En wint Liverpool na strafschoppen en heb jij dat met de wedoptie ‘Manier van winnen’ voorspeld? Dan krijg je 13x je inleg terug!

Wedden op voetbal

speel bewust toto