Het is voor het eerst sinds 23 december 2007 dat El Clásico zonder Lionel Messi en Cristiano Ronaldo wordt gespeeld. Het is tijd dat er nieuwe sterren op staan. Lees hieronder de voorbeschouwing op de kraker tussen Barcelona en Real Madrid.

Barcelona – Real Madrid
28 oktober 2018
16.15 uur, Camp Nou, Barcelona

Wie wint El Clásico?

 

Het zijn opmerkelijke tijden in de hoogste Spaanse divisie, La Liga. De laatste jaren was het namelijk toch altijd Barcelona en/of Real Madrid dat de lakens uitdeelde in Spanje. Daar lijkt dit seizoen wat klad in te komen. Beide topploegen beleven geen beste periode en hebben relatief gezien al veel verliespunten. Barcelona staat dan wel eerste, maar heeft al negen verliespunten en Real Madrid bezet zelfs zevende positie en heeft al dertien verliespunten. Dat zijn aantallen die de clubs in voorgaande seizoenen pas aan het einde noteerden.

Gareth Bale - Toto

Na het vertrek van Cristiano Ronaldo is Gareth Bale de man die de kar moet trekken bij Real Madrid.

Barcelona won afgelopen weekend de topper van Sevilla met 4-2. Dat was voor het eerst sinds vier duels dat de Catalanen weer een wedstrijd wonnen. Toch zal niemand echt tevreden zijn geweest na die wedstrijd door de blessure die Lionel Messi opliep. Vanwege een armbreuk is de kleine dribbelaar nog minimaal twee weken uitgeschakeld. In de midweekse Champions League-ontmoeting werd knap gewonnen van Inter met 2-0. Zonder Messi zal trainer Ernesto Valverde zijn team helemaal behoeden voor de rivaal uit Madrid. Want Barcelona wist de laatste seizoenen slechts één van de zes duels te winnen tegen De Koninklijke.

Het gemis van Cristiano Ronaldo laat zich zeker voelen in de hoofdstad van Spanje. Want van de laatste vier wedstrijden werden er drie verloren en werd er één keer gelijkgespeeld. Het laatste duel tegen middenmotor Levante was helemaal schrijnend. De Madrilenen kwamen met 2-0 achter en moesten uiteindelijk via nota bene verdediger Marcelo de aansluitingstreffer forceren. Maar winnen lukte niet. Met name het doelsaldo zal de fans van Real reden tot zorg geven. Er werd slechts dertien keer gescoord. Dat zijn tien goals minder dan Barcelona. En er wordt praktisch evenveel gescoord als laagvliegers Celta de Vigo, Eibar en Girona.

Onze wedtips

Scoren beide teams in de wedstrijd? Nee > 2.60

Luis Suarez scoort en wint > 5.00

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.