De dartsliefhebbers moesten even een maandje geduld hebben om de topspelers weer op tv in actie te zien. Na de gewonnen WK-finale van Michael van Gerwen op 1 januari begint vrijdag de zevende editie van The Masters. Aan dit invitatietoernooi in het Engelse Milton Keynes doet de top-16 van de wereld mee. ‘Uiteraard’ is onze Van Gerwen titelverdediger en ook weer de grote favoriet om The Masters voor de vijfde keer op rij op zijn naam schrijven.

Zet in op jouw favoriet voor The Masters!

 

Daar was dan eindelijk die langverwachte en felbegeerde derde wereldtitel voor Van Gerwen. Nadat de Groene Sloopkogel zich in 2014 voor het eerst de beste van de wereld mocht noemen, dachten alle dartskenners dat hij nadien de wereldtitels aaneen zou rijgen. Maar dat bleek lastiger dan gedacht. In 2015 en 2016 strandde Van Gerwen voortijdig. In 2017 lukte het dan wél, om een jaar later in de halve finale te verliezen. Nu hij voor de derde keer wereldkampioen is geworden, heeft de Brabander Gary Anderson, Adrian Lewis en John Part achter zich gelaten, die allemaal twee keer de wereldtitel grepen bij de PDC.

Vertrouwen

Van Gerwen zal ongetwijfeld vol vertrouwen aan de start staan van The Masters na zijn succesvolle WK. Hij speelde deze maand nog wat kleine toernooien om zijn vorm op peil te houden, zoals de Kings of Darts, waar Van Gerwen onder meer Phil Taylor en Peter Wright versloeg. In de eerste ronde van The Masters neemt onze landgenoot het op tegen de als zestiende geplaatste Jonny Clayton. Op voorhand een ‘makkie’ voor Van Gerwen, maar de Welshman versloeg hem in november nog in de poulefase van de Grand Slam of Darts. Maar in de kwartfinale van datzelfde toernooi won Van Gerwen weer van Clayton.

Michael van Gerwen wint toernooi > 1.55

Concurrentie

Wie wordt op The Masters de grootste uitdager van Van Gerwen? Kijken we naar de quoteringen, dan was dat Gary Anderson (5.50 voor toernooiwinst). De Schot moest zich voor het toernooi in Milton Keynes echter terugtrekken wegens een slepende rugblessure. Zijn vervanger is Stephen Bunting. Hij speelt in de eerste ronde tegen Darren Webster, die debuteert op The Masters.

Kijkend naar de recente vorm is Michael Smith (quotering 8.50) de belangrijkste concurrent om Van Gerwen van zijn vijfde Masters-titel af te houden. De als achtste geplaatste Engelsman verloor de WK-finale, maar kreeg daarin zeker kansen. Op The Masters is Smith nog niet succesvol geweest. Bij zijn twee deelnames verloor hij direct in de eerste ronde. En wat kunnen Rob Cross (nr. 2 plaatsingslijst en Peter Wright (nr. 3)? Cross (quotering 9.75) vloog er in de achtste finale van het WK uit tegen Luke Humphries. Voor Wright (quotering 12.75) verliep het WK nog rampzaliger. De Schot werd al in de eerste ronde uitgeschakeld door Toni Alcinas. Kunnen Cross en Wright zich komend weekend herpakken? De Engelsman neemt het in de eerste ronde op tegen landgenoot Joe Cullen. Wright heeft een op papier lastige loting tegen Adrian Lewis.

Naast op wie het toernooi wint, kan er uiteraard ook op de wedstrijden afzonderlijk worden ingezet. Dat kun je HIER doen!

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.