De route naar De Kuip gaat beginnen! 64 clubs gaan strijden om de 101e TOTO KNVB Beker. Wie mag op 5 mei de ‘dennenappel’ omhoog houden en volgt Feyenoord op als winnaar? Of gaan de Rotterdammers wederom met de beker aan de haal? De weg is nog lang. Deze week worden de wedstrijden in de eerste ronde gespeeld, en daarin zijn altijd verrassingen. Wij lichten de interessante duels voor je uit!

Op welke wedstrijd van dinsdag zet jij in?

 

Dinsdag

De eerste ronde wordt om 17.00 uur afgetrapt met de wedstrijd tussen AFC (Tweede Divisie) en Telstar (Keuken Kampioen Divisie). Anderhalf uur later staat de eerste ‘kraker’ op het programma. Een Brabants onderonsje in Waalwijk tussen RKC en NAC Breda. Laatstgenoemde club zal er veel aan gelegen zijn door te stoten naar de tweede ronde. Tot nu toe draait NAC onder de nieuwe trainer Mitchell van der Gaag een moeizaam seizoen met een één na laatste plek in de Eredivisie tot gevolg. Een bekeroverwinning zou het vertrouwen weer terug kunnen brengen. Vorig jaar werd NAC in de eerste ronde van de TOTO KNVB Beker al verrassend uitgeschakeld door Achilles ’29 en is dus gebrand op revanche. RKC reikte toen tot de achtste finale, waarin Willem II te sterk bleek. De Waalwijkers nemen op dit moment een twaalfde plek in op de ranglijst van de Keuken Kampioen Divisie.

Op dinsdag komt de traditionele top-3 nog niet in actie. Maar er zijn nog wel enkele andere interessante confrontaties tussen betaald voetbalclubs:

FC Den Bosch – Heracles Almelo
Helmond Sport – Fortuna Sittard
Go Ahead Eagles – FC Eindhoven
Almere City – FC Dordrecht
FC Volendam – Willem II
Excelsior – NEC

Mitchell van der Gaag - Toto

NAC’s nieuwe trainer Mitchell van der Gaag heeft met zijn ploeg pas één wedstrijd gewonnen.

Op welke wedstrijd van woensdag zet jij in?

 

Woensdag

Op woensdag beginnen de nummer één en twee van de Eredivisie aan hun bekeravontuur. PSV speelt om 18.30 uur een uitwedstrijd tegen Excelsior Maassluis, dat achtste staat in de Tweede Divisie. Dat lijkt op voorhand een ‘makkie’, maar de landskampioen moet waken voor onderschatting na de grote wedstrijden tegen Barcelona en Ajax. Het zou niet verwonderlijk zijn als trainer Mark van Bommel enkele vaste krachten gaat sparen. Ook met een tweede garnituur moet PSV echter wel in staat worden geacht makkelijk van Excelsior Maassluis te winnen. Dat geldt helemaal voor Ajax. De Amsterdammers nemen het op tegen tweedeklasser Te Werve uit Rijswijk dat voor dit duel uitwijkt naar vv Noordwijk. Te Werve is al blij dat het überhaupt mag meedoen aan het hoofdtoernooi en zullen tegen Ajax lekker frank en vrij gaan spelen.

Voor de rest geen wedstrijden tussen betaald voetbalclubs. Wel komen Eredivisionisten ADO Den Haag, Vitesse, sc Heerenveen en PEC Zwolle in actie tegen amateurclubs.

Wout Brama - Toto

Kan FC Twente met de nieuwe aanvoerder Wout Brama voor een stuntje zorgen tegen FC Groningen?

Op welke wedstrijd van donderdag zet jij in?

 

Donderdag

FC Groningen – FC Twente is het mooiste affiche in de eerste ronde. Voor de thuisploeg staat er behoorlijk wat spanning op deze wedstrijd. Een laatste plek in de Eredivisie, een half leeg stadion en keeper Sergio Padt die in de cel belandde. Het zijn niet bepaald florissante tijden in het Hoge Noorden. En dan is FC Twente, ondanks dat het afgelopen seizoen degradeerde, geen fijne tegenstander. Na zes duels staan de Tukkers zesde in de Keuken Kampioen Divisie, maar het gat naar lijstaanvoerder Go Ahead Eagles is slechts twee punten. Twente is bovendien een erkend ‘cupfighter’. Vorig jaar strandde het pas in de halve finale, nadat onder meer Ajax werd uitgeschakeld.

Bekerhouder Feyenoord sluit de eerste ronde om 20.45 uur af tegen hoofdklasser Gemert. De verliezend finalist van de afgelopen editie, AZ, komt in actie tegen Alcides. FC Emmen speelt een uitwedstrijd tegen OFC en in de Galgenwaard treft FC Utrecht MVV Maastricht.

Wedden op eerste ronde TOTO KNVB Beker

Er zijn in de eerste ronde meer dan 25 wedopties per wedstrijd waar op je op kunt inzetten. Bekijk ze HIER!

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.