De topper van het weekend is de kraker tussen Feyenoord en PSV. Willen de Rotterdammers nog een rol gaan spelen in de titelstrijd is een overwinning noodzakelijk. Maar van PSV winnen, dat is dit seizoen nog geen enkele Eredivisieclub gelukt. Laat staan een punt pakken tegen de koploper. Maar de Eindhovenaren hebben het traditiegetrouw nooit makkelijk in De Kuip. Kan Feyenoord zich weer enigszins gaan mengen in de titelrace?

Feyenoord – PSV
2 december 2018
14.30 uur, De Kuip, Rotterdam

Waarop zet jij in?

ACTIE

Speel € 10 combi Feyenoord – PSV en North London Derby en ontvang een € 5 Free Bet! KLIK HIER!

Voor Feyenoord is de wedstrijd van zondag ongetwijfeld de belangrijkste van dit seizoen. Bij winst haakt het weer aan bij de bovenste twee ploegen. Bij een nederlaag kan de landskampioen van 2017 zich volledig richten op het bekertoernooi. Dat Feyenoord nu al een achterstand van dertien punten heeft op PSV komt door de matige resultaten in uitwedstrijden. Twee keer werd er buiten De Kuip gelijkgespeeld en twee keer verloren de Rotterdammers. Daarentegen verloopt het in thuiswedstrijden op rolletjes; zes overwinningen in evenzoveel wedstrijden. Die zeges kwamen echter zelden eenvoudig tot stand. Zoals afgelopen weekend tegen FC Groningen. Na de vroege 1-0 van Jens Toornstra daalde het spel van Feyenoord naar een bedenkelijk niveau. Zo ging het ook tegen Vitesse (2-1) en FC Utrecht (1-0) uiterst moeizaam. De mannen van trainer Giovanni van Bronckhorst zullen van het begin- tot het eindsignaal op de toppen van de kunnen moeten spelen om PSV aan het wankelen te brengen.

Giovanni van Bronckhorst - Toto

Feyenoord-trainer Giovanni van Bronckhorst heeft met zijn ploeg nog geen punten verspeeld in De Kuip.

Veel zal daarbij ook afhangen van het wel of niet meedoen van Robin van Persie. De aanvoerder en clubtopscorer (zes goals) miste de afgelopen twee wedstrijden door een blessure. De 35-jarige aanvaller toonde dit seizoen al meerdere keren aan van onschatbare waarde te zijn voor Feyenoord. Zo kroonde Van Persie zich tegen FC Utrecht en Vitesse tot matchwinner. Weliswaar wonnen de Rotterdammers ook in afwezigheid van hun aanvalsleider, maar Feyenoord oogde toch gemankeerd. Of Van Persie daadwerkelijk gaat meedoen, wordt waarschijnlijk op het laatste moment beslist. Voor de rest kan Van Bronckhorst zijn beste elf opstellen.

Ongenaakbaar

Tot nu is PSV in eigen land ongenaakbaar. Want nog geen enkel punt verloren in dertien wedstrijden; dat is iets wat niet vaak voorkomt. De voorsprong op nummer twee Ajax is al tijden vijf punten. Een betere start had de nieuwe trainer Mark van Bommel zich niet kunnen wensen. Maar het is niet een en al hosanna in het Philips Stadion. Zo was er de roemloze uitschakeling door RKC Waalwijk in het bekertoernooi. En ook in Europa is het al einde verhaal voor PSV met slechts één schamel puntje in de poulefase van de Champions League. Het spel van de landskampioen oogstte bij tijd en wijle lof, maar dat omzetten in goede resultaten bleek een brug te ver. Bijkomend voordeel is wel dat PSV zich nu volledig kan richten op de Eredivisie, waar Ajax mogelijk nog enkele zware Europese duels voor de boeg heeft.

Luuk de Jong - Toto

Maakt Luuk de Jong het laatste doelpunt tegen Feyenoord? Dan scoor jij bijna 5 keer je inleg!

Geschiedenis

Zoals eerder genoemd heeft PSV het vaak lastig in De Kuip. Van 62 eerdere ontmoetingen in Rotterdam wonnen de Brabanders er slechts twaalf. De laatste PSV-overwinning was vorig seizoen (3-1). Daarvoor won Feyenoord wel in het bekertoernooi van PSV (2-0).

Voorspelling

Het vertoonde spel van de laatste weken biedt voor Feyenoord weinig hoop op punten tegen PSV. Iedereen moet absoluut top zijn (inclusief Van Persie) om iets tegen de koploper te kunnen uitrichten. Daarnaast is de enige houvast voor Feyenoord historie, die duidelijk in Rotterdams voordeel spreekt. Wij voorspellen een (kleine) overwinning voor PSV.

Onze wedtips

PSV wint > 2.20

Luuk de Jong maakt laatste doelpunt > 4.65

Halftime/Fulltime: PSV/PSV > 3.30

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.