Hoewel Verstappen uiteraard een Nederlander is groeide het supertalent op in België. Het circuit van Spa-Francorchamps zal dan ook voelen als een thuisbaan. Vanwege de geringe afstand naar Nederland zullen de tribunes zondag 26 augustus om 15:10 uur ongetwijfeld voornamelijk oranje kleuren. Of Verstappen wat kan bereiken de komende Grand Prix van België is echter nog maar de vraag. Vorig jaar viel hij uit en het jaar daarvoor werd hij slechts elfde.

Onze voorspelling

  1. Hamilton
  2. Vettel
  3. Bottas
Wie wint volgens jou de GP van België?

Hamilton won de laatste twee races voor de zomerbreak en deed dit bovendien op circuits die niet per se ideaal waren voor Mercedes. Het razendsnelle Spa-Francorchamps parcours is dit wel. Vettel is dit seizoen echter nooit ver weg en heeft zijn achterstand in het wereldbekerklassement vooral te danken aan zijn knullige uitvalbeurt in de Grand Prix van Duitsland. Hij zal het Hamilton lastig maken, maar net niet aan het kortste eind trekken. Mercedes-coureur Bottas kan van de power van zijn auto profiteren en de derde plek pakken. Verstappen en Ricciardo hebben weer te veel gedoe met hun motoren en zijn daarom geen goede keuzes wanneer we het podium in België voorspellen.

Het circuit
Spa-Francorchamps is een legendarisch race circuit van in totaal 7.004 meter. Hiermee is het één van de langere banen in de Formule 1 en er hoeven dan ook maar 44 rondes te worden gereden. Een rondje heeft 19 bochten en drie DRS-zones. Inhalen is, doordat maar liefst 70% van het circuit vol gas kan worden verreden, zeker mogelijk wanneer de auto genoeg power heeft. De bijzondere Eau Rouge en Radillon-bochten zijn onder de coureurs zeer geliefd en geven voor de toeschouwers ook altijd een mooi beeld door het glooiende karakter.

De kanshebbers
Helaas zien we het niet gebeuren dat Max Verstappen het podium haalt in ‘zijn’ België. Hoewel het na het kwakkelende begin beter leek met de betrouwbaarheid, viel Verstappen in Hongarije uit en moest Ricciardo een week eerder in Duitsland de strijd staken. Wanneer de motoren heel blijven is er altijd nog het heikele punt van het pure vermogen van Red Bull Racing. Juist op dit punt moeten ze het afleggen tegen Ferrari en Mercedes en daarom gaat winnen in de Grand Prix van België zeer lastig worden.

Voor Mercedes is het circuit in België juist ideaal. Ze hebben van alle teams de meeste kracht en kunnen dit er goed uithalen op Spa-Francorchamps. Hamilton heeft bovendien de smaak te pakken met zijn twee recente overwinningen en de inmiddels aardige voorsprong op Vettel. Bottas moet zich vaak wegcijferen voor Hamilton maar werd toch al vijf keer tweede. Hij zal door zijn positie als tweede coureur van Mercedes echter waarschijnlijk niet voor Vettel kunnen eindigen.

Ferrari was vorig jaar al dichter bij Mercedes dan de jaren daarvoor, maar dit jaar is het helemaal close. Vettel maakt nog altijd een reële kans om wereldkampioen te worden. De strategie is bij zowel Ferrari als Mercedes niet altijd super en hierdoor kunnen kleine foutjes en verschillen bepalen wie van de twee gaat winnen in België. Wanneer het allemaal goed gaat zal Vettel normaliter net iets tekort komen ten opzichte van Hamilton komende zondag, maar wel de tweede plek innemen.

Onze tips
Hamilton wint de race, dus daar zetten we op in.

Hamilton wint > 2,30

Verstappen wint > 13,75

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.