Na een maandje rust staat deze zondag om 14:00 uur de twaalfde Formule 1-race van het seizoen op het programma in ons buurland België. Het circuit Spa-Francorchamps staat bekend als één van de snelste van de kalender. Het weer is bovendien vaak een belangrijke factor in de Belgische Ardennen. Dankzij de ligging van het circuit kan het weer snel omslaan en voor een compleet ander raceverloop zorgen. Voor Verstappen is het hopen op regen want puur op vermogen lijkt hij tekort te komen voor een podiumplek.

Onze voorspelling:

  1. Hamilton
  2. Bottas
  3. Vettel
Onze voorspelling: winst voor Hamilton in België

Het circuit
Met maar liefst 7.004 meter heeft de GP van België bijzonder lange rondes. Er hoeven dan ook maar 44 rondes te worden verreden. Het totaal van 19 bochten is daarentegen zeer weinig, bovendien zijn er veel bochten bij die vol gas genomen kunnen worden. Het langste rechte stuk van het hele seizoen vinden we op Spa-Francorchamps. Niet voor niks kunnen de coureurs op ongeveer 70% van het circuit vol gas rijden. Ook de spectaculaire Eau Rouge/Radillon bochtencombinatie kan zonder te remmen worden genomen. De twee DRS-zones en de chicane voor de start-finish geven bovendien genoeg kansen om in te halen.

Autobahn voorbeschouwing met Giedo van der Garde

De kanshebbers
Het Red Bull-team van Max Verstappen kent een matig seizoen. Max viel in vijf van de elf races uit. De laatste races lijkt het echter beter te gaan en de vierde en vijfde plaats voldoen aan de verwachtingen. De auto van Verstappen en Ricciardo is echter op zijn best op bochtige circuits en komt juist power tekort op de rechte stukken. Op Spa-Francorchamps zal Verstappen ondanks de ongetwijfeld duizenden aanwezig Nederlanders niet in de buurt van het podium kunnen komen. Als het gaat regenen liggen de kaarten echter anders. De jonge Nederlander heeft bewezen dan op zijn best te zijn en mogelijk kan hij bij regen voor een hogere klassering gaan dan de vijfde of zesde plek.

Op snelle en relatief rechte circuits is Mercedes dit jaar het sterkste team. In bijvoorbeeld Canada en Groot-Brittannië werden Hamilton en Bottas één en twee. Rechter en sneller dan de GP van België krijg je het dit seizoen niet en dus zal Hamilton hier zijn achterstand op Vettel moeten verkleinen. De ervaring van Hamilton zal hem een voordeel geven ten opzichte van Bottas. Bij Ferrari is viervoudig winnaar van de GP van België, Kimi Räikkönen, dit seizoen maar één keer sneller geweest dan Vettel. Ondanks zijn knappe prestaties op Spa-Francorchamps zal Räikkönen als vierde eindigen achter zijn teamgenoot. Force-India is dankzij de Mercedes motor ook zeer sterk op circuits met veel rechte stukken. Perez en Ocon kunnen het de Red Bull-rijders moeilijk maken in de strijd om de plaatsen vijf en zes.

Onze tips
We zetten in op winst voor Hamilton in de GP van België. Daarnaast kiezen we bij de H2H-weddenschap tussen Hulkenberg en Perez voor winst van Perez. De laatste tip is het inzetten op Räikkönen die H2H wint van Verstappen.

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering. 

SPEEL NU MEE
HOE WERKT HET?

Nog geen account? Meld je aan.