Voor het derde opeenvolgende weekend staat er een race op het programma in de Formule 1. Zondag 8 juli om 15.10 uur starten de twintig coureurs in de Grand Prix van Groot-Brittannië op het iconische Silverstone circuit. Na de bijzonder knappe overwinning van Max Verstappen in de Grand Prix van Oostenrijk is hij dit weekend waarschijnlijk de belangrijkste uitdager van Lewis Hamilton. Wie gaat de winst pakken in de oudste van alle Formule 1-races?

Onze voorspelling

  1. Lewis Hamilton
  2. Max Verstappen
  3. Sebastian Vettel
Wie wint volgens jou de GP van Groot-Brittannië?

Verstappen en zijn team Red Bull deden alles goed in de Grand Prix van Oostenrijk. Snel een paar posities pakken na de start, op het juiste moment de banden wisselen en vervolgens zo zuinig mogelijk de race uitrijden. Voor Hamilton en Mercedes ging juist alles fout in Oostenrijk. De Brit won daarentegen zijn thuisrace al vijf keer en was bovendien de laatste vier jaar steeds de snelste op Silverstone. Hij weet zich vaak goed te herstellen na een slechte race. De verwachting is dat de Grand Prix van Groot-Brittannië daar het ideale toneel voor is. Verstappen is in bloedvorm en zal de tweede plek pakken, vlak voor Sebastian Vettel die weliswaar ook goed bezig is, maar net wat minder uitblinkt de laatste weken.

Het circuit

De allereerste Formule 1-wedstrijd in 1950 werd op Silverstone gehouden. Hoewel het circuit door de jaren heen uiteraard meerdere malen is aangepast, zijn er nog veel secties hetzelfde als 78 jaar geleden. Er zijn achttien bochten in 5,891 kilometer en dit jaar maar liefst drie DRS-zones. Eén hiervan ligt zelfs in een bocht. Door deze zones is inhalen op meerdere plekken goed mogelijk. De baan vraagt om een goede combinatie van aerodynamica, downforce en pure power en daardoor kan het zomaar zijn dat Mercedes, Ferrari en Red Bull er goed uit de voeten kunnen.

De kanshebber

Mercedes was in de Grand Prix van Oostenrijk behoorlijk snel. Valterri Bottas en Hamilton stonden niet voor niks op één en twee op de startgrid. De tactiek bij Mercedes was echter niet goed en zowel Bottas als Hamilton vielen uit met technische mankementen. Dit moeten ze bij de renstal snel zien te herstellen om zondag een goede kans te maken op winst. Als ze dit ergens kunnen, dan is het wel op Silverstone. Met name voor Hamilton is deze thuisrace bijzonder belangrijk en hij zal er alles voor geven om zich hier te revancheren. Dit, gecombineerd met het feit dat het circuit Mercedes prima ligt, zorgt ervoor dat hij de topfavoriet is.

Andere podiumplekken

Na veel, overigens terechte, kritiek laat Verstappen de laatste weken zien dat hij zijn talent nog zeker niet verloren is. Hij werd achtereenvolgens derde, tweede en eerste. Knap is bovendien dat hij zijn teamgenoot steeds te snel af is. Ook in Oostenrijk reed hij aanzienlijk beter dan Daniel Ricciardo, terwijl ze precies dezelfde auto en banden hadden. Verstappen voelt zich weer goed in zijn wagen, en zal dit gevoel omzetten in opnieuw een podiumplek komende zondag. Vettel is normaliter de eerste keuze bij Ferrari, maar hij kan zijn teamgenoot Kimi Räikkönen niet bijhouden de laatste weken. Dat ze bij Ferrari de Fin niet laten wachten op de Duitser, zegt wel iets over het vertrouwen in Vettel. De Duitser zal het nu echt moeten laten zien. Ook in Groot-Brittannië zal hij derde worden.

Onze tip

Hamilton is de topfavoriet én heeft het thuisvoordeel, dus we zetten in op winst voor hem in de Grand Prix van Groot-Brittannië.

Nieuw: winstmarge!

Vanaf nu bieden wij een nieuwe speciale wedoptie aan. Je kunt nu inzetten op het tijdsverschil tussen de nummer één en twee. Er kan gekozen worden tussen minder dan 3 secondes, tussen 3,000 en 5,999 secondes en meer dan 6 secondes. Let op: deze wedoptie kan alleen als single worden gespeeld!

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.