Na drie weekenden op rij een Grand Prix zal het weekje rust de coureurs en de medewerkers van de teams goed hebben gedaan. Lange tijd om bij te komen is er echter niet. Komende zondag staat op de Hockenheimring de Grand Prix van Duitsland alweer op het programma en volgende week volgt direct de GP van Hongarije. Voor Lewis Hamilton en Max Verstappen is het azen op revanche na hun pech in Groot-Brittannië.

Onze voorspelling

  1. Lewis Hamilton
  2. Sebastian Vettel
  3. Max Verstappen
Wie wint volgens jou de GP van Duitsland?

In Duitsland treffen de coureurs een snelle baan en zoals we dit jaar al hebben kunnen zien, is Mercedes daar vaak toch nog net het snelste team. Mercedes zal bovendien naarstig op zoek zijn gegaan naar een betere tacticus, want op dat gebied hebben ze dit seizoen al meerdere races uit handen gegeven. Hamilton liet in eigen land wel zien in uitstekende vorm te verkeren door na een crash alsnog tweede te worden. Onze voorspelling is daarom dat hij wint in Duitsland. Sebastian Vettel is zeer constant dit seizoen en pakt de tweede plek. Wanneer Verstappen geen pech tegenkomt, is hij de favoriet voor het laatste plekje op het podium.

Het circuit

De Hockenheimring is één van de meest iconische circuits ter wereld. De baan in het zuiden van Duitsland werd al in 1932 aangelegd, maar is door de jaren heen vaak aangepast. Het parcours dat de Formule 1-coureurs zondag om 15:10 uur zullen volgen, is 4,574 kilometer lang en heeft zeventien bochten. Met name het laatste stuk voor start-finish is vrij technisch, maar verder is de Hockenheimring een snel circuit met lange rechte stukken waar de rappe teams hun vermogen goed kwijt kunnen. Bijzonder is dat er opnieuw is gekozen voor drie DRS-zones. Hierdoor zou inhalen wat eenvoudiger moeten worden.

De favorieten

Dat Hamilton en Vettel om de wereldtitel gaan strijden, is onvermijdelijk. Het is stuivertje wisselen tussen de Brit en de Duitser om de eerste plek. Door zijn winst op Silverstone is Vettel nu weer de leider, maar wanneer Hamilton zondag zegeviert, kan hij zomaar de eerste plek in de WK-stand overnemen. Het is leuk om te zien dat dit seizoen Mercedes en Ferrari erg gelijkwaardig zijn. Het komt vaak op details en een stukje geluk aan wie de betere prestatie neerzet. Hamilton maakt over het algemeen toch de beste indruk wanneer puur gekeken wordt naar zijn rijkwaliteiten. Dit maakt hem, in combinatie met de snelheid die nodig is op de Hockenheimring, de topfavoriet voor zondag. Hij heeft echter weinig ruimte om foutjes te maken, want Vettel gaat hem op de hielen zitten.

Andere podiumplekken

Achter hun kopmannen doen ook Valterri Bottas en Kimi Räikkönen het prima dit seizoen. Het is alleen wel duidelijk dat ze ondergeschikt zijn aan hun teamgenoten en daarom zijn ze minder grote favorieten om het podium te halen. Dit gaat zeker niet op voor Verstappen en Daniel Ricciardo. Opvallend is dat Verstappen, wanneer hij geen fouten maakt, eigenlijk altijd voor Ricciardo eindigt in zowel de kwalificatie als de wedstrijd zelf. De jonge Nederlander wil nog wel eens te druk en ongeduldig zijn, maar tot hij uitviel in de vorige Grand Prix in Groot-Brittannië kende hij een zeer goede periode. Verstappen is daarom de favoriet voor de derde plek in Duitsland.

Onze wedtip

Alles afwegend, is Hamilton wat ons betreft de grote favoriet voor de overwinning op de Hockenheimring. Wij voorspellen daarom een zege voor de Brit.

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.