De elfde Grand Prix van het seizoen zal op 30 juli worden verreden in Budapest. De 32e editie van de GP van Hongarije zal met ongeveer 30 graden erg warm worden. Het warme weer, in combinatie met het krappe en bochtige circuit, zorgt voor zware omstandigheden voor de banden. Ferrari ging op dit gebied tijdens de Grand Prix in Engeland flink de mist in. Het geeft kansen voor de Red Bull-coureurs Verstappen en Ricciardo om een gooi naar het podium te doen.

Onze voorspelling:

  1. Hamilton
  2. Vettel
  3. Bottas
Onze voorspelling: winst voor Hamilton in Hongarije

Bij de aanvang van dit seizoen verraste Ferrari vriend en vijand. Met name Vettel schoot uit de startblokken en won drie van de eerste zeven races. Mercedes herpakte zich echter na de voor hen dramatisch verlopen GP in de straten van Monaco. Sindsdien won Mercedes drie van de vier races en Ferrari geen één. Hamilton heeft naast het momentum en betere updates en upgrades ook een fijn gevoel bij de Hungaroring in Budapest. Met vijf overwinningen in zijn carrière is hij op dit circuit de recordhouder. Hij pakt dan ook zijn vijfde zege van het seizoen en daarmee stoot hij Vettel van de troon in de strijd om de wereldtitel.

Het circuit
De Hungaroring in Budapest is al sinds 1986 de thuishaven van de GP van Hongarije. Met 4.381 meter is het een korte baan. Hierdoor moeten de coureurs 70 ronden afleggen. Niet voor niks staat de Hungaroring bekend als ‘Monaco zonder muren’. Het circuit heeft weinig ruimte om in te halen en kent ondanks de geringe lengte maar liefst 14 bochten. De hoogteverschillen maken de baan daarnaast extra lastig. De twee DRS-zones zijn de enige punten waarop een slechte kwalificatie of start kunnen worden goedgemaakt.

Autobahn voorbeschouwing met Giedo van der Garde

De kanshebbers
Hamilton won hier al vijf keer eerder en hij zal het goede gevoel na zijn afgetekende winst in de GP van Groot-Brittannië zeker meenemen. Ferrari in het algemeen en Vettel in bijzonder doen het matig de laatste races. De auto lijkt verder achterop te raken ten opzichte van Mercedes. In Monaco was Ferrari echter oppermachtig dus Vettel zal nog wel tweede worden voor Bottas. De circuits zijn qua bochten en hoogteverschillen namelijk vergelijkbaar.

Achter de twee favorieten voor de wereldtitel zal het een relatief open race worden. Het bochtige en smalle circuit ligt Red Bull goed, terwijl ook Force India er prima op uit de voeten kan. Enkele foutjes van de favorieten en Verstappen kan zo het podium op rijden. Dit zagen we ook bij de race op Silverstone. Het bandenmanagement van Ferrari is riskant omdat ze graag willen winnen. Dit kan uiteindelijk podiumplekken kosten, zeker op een warm en veeleisend circuit zoals de Hungaroring. Naast de kanshebbers op het podium laat Hulkenberg zien dat de upgrades aan de auto hun vruchten af werpen. Hij zal dan ook sneller zijn dan Grosjean. De Fransman zal echter wel boven Alonso finishen. De ex-wereldkampioen viel de laatste twee races uit en is zelfs als hij blijft rijden zelden sneller dan Grosjean.

Onze tips
Hamilton wint de race en hier zetten wij dan ook op in. De andere weddenschappen doen we H2H. Grosjean wint van Alonso geeft een prima quotering. Hetzelfde gaat op voor Hulkenberg. Hij wint van Grosjean.

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering. 

SPEEL NU MEE HOE WERKT HET?

Zodra de vrije training en kwalificatie van een Formule 1 wedstrijd begint, gaan de Tips dicht. Bij een Tip evenement zijn diverse voorspellingen mogelijk. Bijvoorbeeld: Wie wint de Grand Prix van Monaco?