Een week na de eerste Grand Prix van Frankrijk in twintig jaar gaat de Formule 1 alweer van start in Oostenrijk. Sinds 2014 is de Red Bull Ring nabij Spielberg het parcours voor deze wedstrijd. Hoewel het de thuisbaan is van het Red Bull Racing-team, is het de laatste jaren Mercedes geweest dat domineert in Oostenrijk. De race start zondag 1 juli om de inmiddels gebruikelijke tijd van 15:10 uur.

Onze voorspelling

  1. Lewis Hamilton
  2. Sebastian Vettel
  3. Max Verstappen
Wie wint volgens jou de GP van Oostenrijk?

Sebastian Vettel en Valterri Bottas schakelden elkaar uit voor een topklassering in de Grand Prix van Frankijk. Lewis Hamilton kon hierdoor eenvoudig zijn voorsprong in de WK-stand op de Duitser uitbreiden. Max Verstappen reed in zijn kielzog zonder problemen naar de tweede plek. Vettel liet echter door knappe inhaalacties zien wel degelijk in topvorm te zijn. Na helemaal te zijn teruggevallen naar de laatste plek veroverde hij alsnog de vijfde stek in Frankrijk. Normaliter is Hamilton in zijn Mercedes op het parcours in Oostenrijk iets rapper dan Vettel. De viervoudig wereldkampioen zal in zijn Ferrari wel tweede worden, terwijl Verstappen zijn uitstekende reeks voortzet met opnieuw een plaats op het podium.


Het circuit

De Red Bull Ring is 4,318 kilometer lang en heeft tien bochten. Het meest interessant zijn de twee DRS-zones, waar inhalen zeker mogelijk is. Voor de rest is het een zeer snel en relatief recht-toe-recht-aan circuit. Op dit soort banen is Mercedes nog altijd in het voordeel ten opzichte van Red Bull en Ferrari. Het pure vermogen van de Mercedes-motor kunnen ze goed kwijt op dit circuit, terwijl er maar weinig stukken zijn waar Red Bull en Ferrari tijd terug kunnen pakken.


De kanshebbers

Van alle huidige coureurs in de Formule 1 wonnen alleen Bottas en Hamilton de Grand Prix van Oostenrijk eerder. Beiden bovendien slechts één keer. Dit komt met name omdat de race tussen 2004 en 2013 niet werd gehouden. Sinds 2014 heeft Mercedes namelijk elke keer gewonnen. Het is aannemelijk dat ze deze trend dit jaar doorzetten wanneer er geen incidenten plaatsvinden. Vorig jaar won Bottas, vooral omdat Hamilton een gridstraf kreeg, maar dit jaar is de Brit wel degelijk de grote favoriet.


Andere podiumplekken

Vettel maakte een fout in de Grand Prix van Frankrijk en moest hiervoor boeten. Hij had echter wel de derde tijd in de kwalificatie neergezet en laat dit jaar bijna zonder uitzondering zien in topvorm te verkeren. Hij is dan ook zeker in staat om in Oostenrijk de rest van het veld achter zich te houden. Bottas en Kimi Räikkönen spelen duidelijk tweede viool bij hun teams en zijn minder gevaarlijk. De beide Red Bull-coureurs doen inmiddels weinig onder voor de twee topteams, maar op een snel circuit als dit moeten ze het nog afleggen. Verstappen is, wanneer hij geen fouten maakt, gewoonweg beter dan Daniel Ricciardo. Hij pakt daarom de derde plek in deze race. Achter de zes toppers is het opletten hoe Renault, Haas en Sauber het doen. De laatste races laten deze teams bij vlagen mooie dingen zien en ze ontlopen elkaar niet veel.


Onze tips

Hamilton is de favoriet om opnieuw de Grand Prix van Oostenrijk binnen te halen voor het Mercedes-team. We zetten dan ook in op de Brit.


Nieuw: winstmarge!

Vanaf nu bieden wij een nieuwe speciale wedoptie aan. Je kunt nu inzetten op het tijdsverschil tussen de nummer één en twee. Er kan gekozen worden tussen minder dan 3 secondes, tussen 3,000 en 5,999 secondes en meer dan 6 secondes. Let op: deze wedoptie kan alleen als single worden gespeeld!

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering. 

Speel Bewust - Toto