Wát een heerlijke wedstrijd in de Premier League a.s. zondag. Een derby van formaat en daarnaast zeker voor Manchester United ontzettend belangrijk in de race om de landstitel. Lees hier de voorbeschouwing.  

Manchester United – Manchester City
Zondag 10/12/2017
17.30, Old Trafford

Manchester United wint @  3.22

De eerste Manchester Derby werd gespeeld op 12 november, 1881. Toen tussen St. Mark’s (Manchester City) en Newton Heat LYR (Manchester United). Eindstand: 0-3. Manchester United won de eerste Manchester Derby. Nu 136 jaar later wordt de 175ste editie gespeeld. Is het de ontmoeting tussen de nummer twee en één van Engeland, een clash tussen twee absolute topcoaches en moet Manchester United winnen om niet al voor de kerst het kampioenschap uit het oog te verliezen. Vorig seizoen toen de Engelse grootmachten elkaar troffen op Old Trafford ging City er met een nipte 1-2 overwinning van door. Dat was tevens de laatste keer dat United thuis in de Premier League een wedstrijd verloor. In topduels is de balans tegen de topteams (Manchester City, Chelsea, Arsenal, Tottenham Hotspur) onder José Mourinho; vier winst, vijf gelijk en zes verlies. In de wedstrijd van zondag moet The Special One het doen zonder Paul Pogba. De middenvelder kreeg in de topper tegen Arsenal vorige week een rode kaart.

Manchester City speelt vooralsnog een ijzersterk seizoen. Afgelopen week in de Champions League verloor het voor de eerste keer in 22 wedstrijden. Daarbij moet gezegd worden dat het de afgelopen weken wat fortuinlijk was. De vier wedstrijden voor het verlies tegen Shakhtar Donetsk werden namelijk allemaal gewonnen in de laatste tien minuten van de wedstrijd. Aan de andere kant domineert de ploeg van Pep Guardiola zijn wedstrijden en kan het ook zo zijn dat het zijn tegenstander kapot speelt en het daarom in de slotfase ruimte krijgt om nog de winnende te maken. Misschien is het daarom wel meer een kwaliteit dan dat het geluk is.

In 174 duels wist Manchester United 72 keer te winnen, 52 keer werd het gelijk en 50 keer won Manchester City.

Onze voorspelling: Manchester United moet winnen en heeft ondanks de afwezigheid van Paul Pogba genoeg kwaliteit om City te verslaan. En dat gaan ze ook doen. Manchester United wint > 3.22.