Een van de klassieke derby’s van Europa. Dat is Nederland – Duitsland. Zaterdag treffen beide landen elkaar voor de 41e keer. Een wedstrijd die altijd op zich staat en gepaard gaat met een hoop rivaliteit. Dit keer is het duel tussen twee geplaagde teams. Nederland miste twee eindtoernooien op rij en Duitsland ging tijdens het WK roemloos ten onder in de groepsfase. Oranje en Die Mannschaft zijn ook op zoek naar hun eerste overwinning in de Nations League. Een vooruitblik met enkele fijne wedtips!

Nederland – Duitsland
13 oktober 2018
20.45 uur, Johan Cruijff Arena, Amsterdam

Wie pakt eerste zege in Nations League?

 

De benutte strafschop van Johan Neeskens in de WK-finale van 1974, de late 2-1 van Marco van Basten waardoor Nederland zich voor de EK-finale van 1988 plaatste (en daarmee revanche nam voor de verloren eindstrijd van ’74), het spuugincident door Frank Rijkaard richting Rudi Völler op het WK van 1990. Het zijn enkele memorabele momenten uit de historie tussen Nederland en Duitsland. Elke interland heeft wel z’n verhaal. Zou het verhaal van de wedstrijd van zaterdag die van de wederopstanding van Oranje worden?

Prima spel

De stemming rondom de ploeg van bondscoach Ronald Koeman is in dezer dagen een stuk positiever. Nederland verloor in 2018 alleen van Engeland en de vorige interland bij wereldkampioen Frankrijk. Ondanks de 2-1 nederlaag tegen laatstgenoemde tegenstander bood het vertoonde spel in met name de tweede helft wel perspectief. In een sterke fase zette Ryan Babel Oranje op 1-1. Daarna had Nederland door kunnen drukken, maar door een heerlijke volley van Oliver Giroud bleven de drie punten toch in Frankrijk.

Tegen de wereldkampioen maakte vooral die jongere generatie indruk, onder aanvoering van Frenkie de Jong en Matthijs de Ligt. Ook aanvaller Memphis Depay lijkt eindelijk ‘los’ in het Nederlands Elftal. Dan zijn er nog andere grote talenten die Koeman voor het eerst heeft opgeroepen, zoals Pablo Rosario en Steven Bergwijn. Allemaal namen die de komende jaren ervoor moeten zorgen dat Oranje weer gaat meetellen in de wereld.

Matthijs de Ligt - Toto

Matthijs de Ligt was tegen Frankrijk een van de beteren aan Nederlandse zijde.

Kunnen die jonge, gretige spelers al iets moois laten zien tegen Duitsland? Waarom niet? De formatie van bondscoach Joachim Löw maakt bepaald geen goede periode door. Dat werd ingegeven door de uitschakeling in de poule op het WK, en dat als regerend wereldkampioen. De kritiek na afloop van dat toernooi was dat Löw te lang door was gegaan met de selectie waarmee hij zoveel succes had bereikt. Spelers als Sami Khedira en Mario Gomez lijken inmiddels niet meer te hoeven rekenen op een oproep. Musut Özil bedankte al. Helemaal afscheid nemen van de oudere garde heeft de bondscoach ook weer niet gedaan. Zo zijn Thomas Müller, Manuel Neuer en Jerome Boateng ‘gewoon’ geselecteerd voor zaterdag. Met hen zijn direct drie mannen genoemd van Bayern München, dat nu een erg moeilijke fase doormaakt. De Rekordmeister is hofleverancier van Duitsland, dus het vertrouwen bij die jongens zal niet al te hoog zijn.

Onze voorspelling

Wij verwachten dat Oranje de lijn van de tweede helft tegen Frankrijk door kan trekken. Zeker in eigen huis. Maar de Duitse selectie heeft nog genoeg kwaliteit om in ieder geval niet te verliezen. Daarom gaan wij voor een gelijkspel.

Onze wedtips

Een gelijkspel > 3.65

In beide helften wordt evenveel gescoord > 3.40

Het wordt een gelijkspel met meer dan 1,5 goal > 4.50

Statistieken

Meer weten over de geschiedenis tussen Nederland en Duitsland? Of benieuwd naar andere feitjes? Klik dan HIER!

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.