Helaas is het duel tussen PSV en Feyenoord geen strijd om de koppositie in de Eredivisie. Desondanks staat deze wedstrijd meestal wel garant voor het nodige spektakel. PSV zit in een mindere fase, maar verloor dit seizoen toch pas één keer. En dat gebeurde uitgerekend tegen Feyenoord. De Rotterdammers hebben het deze jaargang niet makkelijk in uitwedstrijden. Slechts drie keer gingen de drie punten mee de bus in. Kan Feyenoord voor het eerst sinds het seizoen ’16/’17 weer eens beide Eredivisiewedstrijden van PSV winnen?

PSV – Feyenoord
Eredivisie
24 februari 2019
14.30 uur, Philips Stadion, Eindhoven

Klik hier voor alle wedopties!

 

Wéér flikte PSV het. Wederom wist het een nederlaag te voorkomen in de ultieme slotfase. Tegen sc Heerenveen stond PSV met 0-2 achter, maar dankzij een goal in blessuretijd van Donyell Malen sleepte de landskampioen er toch een gelijkspel uit. Een week daarvoor speelden de Eindhovenaren ook al met 2-2 gelijk na een 0-2 achterstand. Toen bij FC Utrecht. Het toont aan dat dit PSV ten strijde trekt tot de absolute slotseconde. Van toeval kan inmiddels geen sprake meer zijn. De koploper van de Eredivisie pakte dit seizoen zelfs al vijf punten in blessuretijd. Dat kunnen op het einde van de rit weleens cruciale punten blijken te zijn.

Matchfacts PSV - Feyenoord

Kwaad bloed

Toch is de voorsprong op nummer twee Ajax inmiddels wel geslonken tot vier punten. Met nog twaalf duels te gaan, waaronder Ajax – PSV, is de titelrace dus nog niet beslist. Hernieuwd puntenverlies kan daarom weleens funest worden. PSV heeft het voordeel dat het zich volledig kan focussen op de Eredivisie. Ajax gaat juist een drukke maand tegemoet, met onder meer de halve finale van de TOTO KNVB Beker tegen Feyenoord en de return in achtste finale van de Champions League tegen Real Madrid. Reden voor de KNVB om de competitiewedstrijd tegen PEC Zwolle te verplaatsen, om Ajax zo optimaal mogelijk te laten voorbereiden op het duel met De Koninklijke. Dat zette het nodige kwaad bloed bij PSV, dat stelt dat de competitie hierdoor op allerlei manier beïnvloed gaat worden. Wordt vervolgd…

Revanche

Maar voor nu staat het vizier volledig op Feyenoord gericht bij PSV. Want het zint op revanche na de 2-1 nederlaag in De Kuip in december, de enige nederlaag van de koploper. In het eigen Philips Stadion kan PSV daarentegen geweldige cijfers overleggen. De club heeft thuis al 42 wedstrijden op rij niet verloren. Dit seizoen werden alle thuisduels (elf) zelfs in winst omgezet. En gezien het feit dat Feyenoord te kampen heeft met een ‘uitsyndroom’ is PSV zondag de absolute favoriet.

Jorgensen Larsson - Toto

Nicolai Jørgensen (links) en Sam Larsson scoorden allebei in de 2-1 thuiszege op PSV.

Onze voorspelling

Is Feyenoord dan helemaal kansloos? Dat ook weer niet. Het heeft dit seizoen laten zien PSV te kunnen verslaan. In de strijd om de Johan Cruijff Schaal, ook gespeeld in Eindhoven, stond het na de reguliere speeltijd 0-0, waarna de Rotterdammers de strafschoppen beter namen. Op een of andere manier lijkt Feyenoord tegen de topclubs net even een stapje extra te kunnen zetten. Dat zal zondag niet anders zijn. Toch achten wij PSV beter, en zien de thuisclub dan ook makkelijk winnen.

Onze wedtips

PSV wint met 2-0 > 9.15

Halftime/Fulltime: PSV/PSV > 2.21

Luuk de Jong scoort eerste of laatste goal > 2.50

Statistieken

Meer feitjes weten over PSV – Feyenoord? Check ze HIER!

Programma Eredivisie Stand Eredivisie

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.