Ondanks dat het dinsdag met bakken uit de lucht kwam vallen in Eindhoven, was het toch een donderslag bij heldere hemel. De nummer vijftien van de Eerste Divisie klopte de koploper en regerend kampioen van de Eredivisie. Nee, ondanks dat PSV met een B-keus speelde, zou RKC Waalwijk toch een maat te klein zijn. Niets bleek dus minder waar. Zijn de Eindhovenaren hersteld van deze klap of dreunt deze zaterdag tegen Vitesse nog na?

PSV – Vitesse
3 november 2018
18.30 uur, Philips Stadion, Eindhoven

Elfde zege voor PSV?

 

Gezien het drukke programma van PSV (Eredivisie, Champions League en TOTO KNVB Beker) was het van trainer Mark van Bommel niet eens zo’n gek idee om in de tweede ronde van de beker tegen RKC de reserves op te stellen. Die zouden normaal gesproken ook geen probleem mogen hebben met de provinciegenoten. Maar ‘normaal gesproken’ is zelden van toepassing in het bekertoernooi. En dat bleek eens te meer. Een onthutsend zwak PSV kon, ondanks twee grote fouten van RKC-doelman Etienne Vaessen, de laagvlieger in Keuken Kampioen Divisie niet over de knie leggen. Na verlenging zegevierde RKC met 2-3 in het Philips Stadion. Na afloop gaf Van Bommel aan dat hij dacht dat zijn ‘B-keus’ verder zou zijn. Het geeft te denken. Mochten er basisspelers gaan ontbreken door blessures of schorsingen kan het elftal zomaar eens in elkaar vallen.

Denzel Dumfries - Toto

Denzel Dumfries was voor PSV de matchwinner tegen FC Groningen.

Gelukkig voor PSV is het nog niet zover. In de competitie staat er nog steeds geen maat op de regerend landskampioen, die uit tien wedstrijden de volle buit binnenhaalde. Afgelopen weekend leek PSV voor het eerst tegen puntenverlies aan te lopen uit bij FC Groningen. Totdat Denzel Dumfries vier minuten voor tijd de 1-2 tegen de touwen werkte. Met name over het spel in de eerste helft mocht PSV niet tevreden zijn. Bij tijd en wijle was het erg slordig en leek er een concentratieprobleem te zijn. Iets wat ook tegen RKC aan het licht kwam. Zijn de eerste scheurtjes zichtbaar in het tot nu toe superieure elftal?

Wisselvallig Vitesse

Kan Vitesse de PSV-trein zaterdag laten ontsporen? De ploeg van coach Leonid Slutksy staat ongetwijfeld met meer vertrouwen aan de aftrap dan PSV. Vitesse bekerde deze wel namelijk wel verder. De lastige uitwedstrijd bij Heracles Almelo (gedeeld derde op de ranglijst) werd met 0-2 gewonnen. Voor de rest is het seizoen van Vitesse tot nu toe wisselvallig te noemen; vier overwinningen, drie gelijke spelen en drie nederlagen. Het kan met de Arnhemmers dus alle kanten op. Forse aderlating is de blessure van spits Tim Matavz. Hij is clubtopscorer met vijf goals. Wat ook niet in het voordeel van Vitesse spreekt, is het recente verleden. De laatste keer dat het won van PSV was namelijk op 7 december 2013.

Onze voorspelling

Met PSV weer in de vertrouwde opstelling en gesteund door het eigen publiek gaat Vitesse geen probleem vormen. Geen grote overwinning, maar wel genoeg voor wederom drie punten.

Onze wedtips

PSV wint met 2-1 > 8.70

Totaal aantal doelpunten is oneven > 1.80

PSV scoort twee keer > 3.20

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.