Home Tags Sebastian Vettel

Sebastian Vettel

Over Sebastian Vettel

Sebastian Vettel is een van de meeste succesvolle coureurs van zijn generatie en mogelijk een van de beste die ooit in de Formule 1 heeft gereden. De Duitser maakte al op zijn negentiende zijn debuut in de koningsklasse van de autosport en wist ook vrij snel zijn eerste race te winnen. In totaal reed hij bij vier verschillende teams in de Formule 1. Vooral zijn periode bij Red Bull Racing was extreem succesvol. Vettel werd toen vier keer op rij wereldkampioen. Sinds 2015 draagt de Duitser het Ferrari-rood en hoewel hij elk jaar lang meedoet om de prijzen, eindigt hij vaak op de tweede plek.

Vettel staat momenteel op een gedeelde derde plek op de ranglijst aller tijden wat betreft wereldtitels in de Formule 1. Van de nog actieve coureurs moet hij alleen Lewis Hamilton voor zich dulden. Het is echter goed mogelijk dat Vettel in het vervolg van zijn carrière nog een paar wereldtitels toe kan voegen aan zijn nu al indrukwekkend palmares. We vertellen je hier meer over de Duitse coureur en gaan onder meer in op zijn racegeschiedenis bij diverse teams en de records die hij in handen heeft. Ook beantwoorden we vragen over bijvoorbeeld zijn salaris en zijn grootste rivalen.

ZET IN & WIN!

Sebastian Vettel in cijfers

Sebastian_Vettel

Naam   
Sebastian Vettel

Geboortedatum
3 juli 1987

Geboorteplaats
Heppenheim, West-Duitsland

Actief in Formule 1
2006 – heden

Woonplaats
Thurgovia, Zwitserland

Lengte
1.75 meter

Gewicht
62 kilo

Aantal wereldtitels
4: 2011, 2012, 2013, 2014

Bij welke teams heeft Sebastian Vettel gereden?

Uiteraard begon de piepjonge Sebastian Vettel zijn race-loopbaan met karten. Hij was nog maar drie jaar oud toen hij voor het eerst in een kart stapte, en tegen de tijd dat hij acht was begon hij serieus aan competities mee te doen. Op zijn elfde werd Vettel aangenomen bij het jeugdteam van Red Bull en vanaf zijn vijftiende mocht hij aan autoraces meedoen. Ook in de diverse categorieën in bijvoorbeeld BMW competities en later de Formule 3 maakte de jonge Duitser indruk op de Formule 1-teams. BMW Sauber wist hem uiteindelijk aan zich te binden.

Wil jij meer weten over Vettel bij BMW Sauber, Toro Rosso, Red Bull Racing en Ferrari? Lees dan hier verder!

Wat verdient Sebastian Vettel?

Zoals bij vrijwel alle contracten van Formule 1-coureurs liggen niet alle details op straat. Het lijkt er echter op dat Sebastian Vettel het hoogste salarisstrookje heeft van iedereen. De Duitser zou volgens diverse bronnen rond de 48 miljoen euro, oftewel 60 miljoen dollar, per jaar opstrijken bij Ferrari. Dit is nog meer dan bijvoorbeeld Lewis Hamilton bij Mercedes krijgt. Het is niet exact duidelijk hoe groot het percentage is dat Vettel kan verdienen als bonussen. Daarnaast is Vettel minder populair bij sponsoren dan Hamilton. Toch heeft hij met zijn salaris uiteraard weinig reden om te klagen.

Benieuwd naar het geschatte vermogen en de auto’s van Sebastian Vettel? Klik dan hier!

Waar woont Sebastian Vettel?

Sebastian Vettel woont in het Zwitserse kanton Thurgau op het platteland. Hij heeft uiteraard een riante woning uitgekozen om zich te vestigen. In de woonboerderij is genoeg ruimte voor zijn uitgebreide autocollectie en voor zijn vrouw en twee kinderen.  Het is opmerkelijk dat Vettel, in tegenstelling tot veel van zijn collega’s, er niet voor kiest om in bijvoorbeeld belastingparadijs Monaco te gaan wonen. De Duitser voelt zich blijkbaar fijner op het platteland. Dit heeft er wellicht mee te maken dat hij ook is opgegroeid in relatieve rust buiten de grote Duitse steden.

Rivalen van Sebastian Vettel

Sebastian Vettel staat te boek als een vrij rustige, bescheiden en berekende coureur. Ook hij schiet natuurlijk af en toe uit zijn slof, vooral als er race-incidenten zijn die volgens hem niet door de beugel kunnen. We hebben op deze pagina zijn soms wat ingewikkelde relatie met zijn concurrenten en collega’s omschreven.

Ook interessant: Lewis Hamilton | Max Verstappen

De laatste wedtips van onze kenners:

Wedden op voetbal

speel bewust toto